Forn Sant Ferran

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Forn Sant Ferran

 

El Forn Sant Ferran es va inaugurar el 25 de maig de 1964 i des de llavors ha funcionat ininterrompudament. Miquel Juan de Can Miquel Jaume i la seva dona, Esperança Ferrer de Can Pep Andreuet, varen regentar el negoci fins a l’any 2000.

Més tard, els forners Justo Alamedas i Pedro Martínez, que havien treballat als forns de Can Manolo i Can Jeroni, respectivament, varen llogar el negoci. Des de final de 2017, porten el Forn Sant Ferran Justo Alamedas i Sergi Escandell.

El procés de mecanització en l’elaboració del pa ha estat una constant al llarg d’aquests anys. Al principi, es pastava a mà i la cocció es feia en un petit forn d’obra a l’estil pagès conrat amb llenya de pi. El 1970, davant l’augment de la demanda pel boom turístic de l’illa, es va substituir el forn d’obra per un altre que també anava amb llenya de pi i es varen mecanitzar totes les fases de l’elaboració del pa (pastadora, talladora, pesadora, formadora, etc.). Davant l’escassetat de llenya a l’illa, el 1974, es va substituir la llenya de pi per l’actual gasoil. En la dècada dels anys noranta, s’hi varen afegir dos forns de carros giratoris. L’any 1999, es va substituir el forn giratori per un forn de pisos i també es va substituir i actualitzar la maquinària panificadora. Finalment, l’any 2017, es va remodelar i renovar la part del despatx de pa i pastes al públic.

Foto ruta