Fornet de la Soca

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Fornet de la Soca

 

El projecte de Tomeu Arbona i María José Orero comença l’any 2010, quan varen obrir el seu primer establiment al carrer de Sant Jaume. Després, el 2014, varen traslladar la seva ubicació al forn de Sa Llotgeta, ja que necessitaven un espai més ample. Finalment, el 2018, amb el creixement del negoci i amb la motivació de recuperar l’activitat artesanal d’un forn que es duia a terme des del 1916, un dels més coneguts i antics de la ciutat, es va instal·lar a l’antic Forn des Teatre.

Arbona recupera receptes de rebosteria tradicional mallorquina, a més d’elaborar productes típics locals. Ha conservat l’entorn per a gaudi de residents i visitants, alhora que també ha innovat en la comunicació amb la clientela, la difusió dels productes i els serveis que s’ofereixen, aprofitant els recursos actuals.

Un dels aspectes més destacables d’aquest forn, ubicat en un edifici del s. XIX, és que conserva la façana de fusta modernista, protegida pel seu valor artístic, ja que és un testimoni real de la influència del modernisme a les Illes Balears. Al rètol apareix l’antic nom del forn, juntament amb el del primer forner que va fundar l’establiment, Jaume Alemany. Hi destaca el drac alat central.

El local s’ha reformat recentment, atesa la presència d’elements arquitectònics antics al seu interior, com per exemple una síquia. A la part del soterrani es localitza l’antic forn de llenya, que encara es conserva. L’obrador se situa a la part del darrere de la botiga, que disposa de dos aparadors i d’unes impressionants prestatgeries.

L’any 2020 varen obrir una segona botiga al local neomudejar de Can Corbella, un altre meravellós exemple del modernisme a Mallorca.