Gelats Paco

Arrelat

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Gelats Paco

 

Devers els anys 30, Francisco Aznar Cortés va arribar des de València juntament amb el seu germà Joaquín i varen començar a vendre gelats de manera ambulant. El 1949 va comprar el local del carrer de Benet Pons i Fàbregues per situar-hi el magatzem i la fàbrica de gelats, i va seguir amb la venda al carrer.

El 1980, amb la jubilació del patriarca dels Aznar, agafa el relleu el seu fill, també anomenat Francisco, que compra el 1985 el local del darrere per ampliar la fàbrica i reformar tot l’espai. La tercera generació de la família, Xavier Aznar Sastre, s’hi posa al capdavant l’any 2006 i incorpora a la tenda un important canvi d’imatge. Actualment, compten amb un segon establiment en el carrer de Blanquerna.

El valor de l’establiment rau a ser una de les gelateries més antigues de Palma i, sense cap dubte, la més antiga i emblemàtica del barri de Pere Garau. També s’ha de tenir en compte que la major part dels productes que hi venen són de fabricació pròpia. Polos, bombons o barres de gelat han estat alguns dels formats dels seus productes, com també són típics els carretons amb els quals en feien la venda ambulant per Ciutat.