Gelats Torres

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Gelats Torres

 

L’any 1930 Miquel Torres i Maria Llorens, que ja tenien sis dels seus deu fills, vivien al carrer Qui no Passa. En el pati de ca seva varen començar a elaborar gelat que Miquel repartia després pels carrers de Ciutadella amb un carret que duia una geladora. Un amic valencià, Francisco Amorós, va ser qui va donar la idea a Miquel de fer els gelats, a més d’ajudar-lo a comprar el carret de repartiment.

Així com el negoci prosperava, s’hi varen incorporar nous productes com ara diferents tipus de caramels de Pasqua, neules planes i rodones, avellanes, etc. L’any 1940, Gelats Torres va obrir un establiment al carrer de ses Voltes, 1, on encara es troba actualment i en el qual segueixen elaborant gelats, polos, orxata, etc.

En Toni i en Llorenç Torres varen ser els fills que continuaren el negoci familiar amb l’ajuda de les seves germanes Tònia i Coloma. En aquesta nova etapa ampliaren l’assortiment de gelats amb nous sabors com vainilla, maduixa, xocolata, avellana i Xixona.

El 1964 Gelats Torres va treure al mercat una versió d’orxata de xufa valenciana, feta amb una maquinària comprada a Barcelona, que encara avui és un dels productes estrella de l’empresa. En l’actualitat els gelats es comercialitzen a diferents botigues i supermercats de la ciutat, però l’orxata només es pot trobar a Gelats Torres.

Avui dia, dues filles de Llorenç porten el negoci familiar, Joana i Tònia, que compten sobretot a l’estiu amb el reforç de la quarta generació familiar.

Com a curiositat, cal destacar que molts habitants de Ciutadella coneixen Gelats Torres amb el sobrenom de «Mèrvol», arran d’una bereneta que va fer en Miquel Torres Amengual amb un grup de sabaters al seu hort. Allà, hi havia arbres fruiters com una perera amb peres grosses i polides, fet pel qual alguns dels sabaters varen dir que eren «com a mèrvols». Des d’aquell dia Gelats Torres va ser conegut com a Cas Mèrvol.

 

 

Foto ruta