Gilet Oficina

Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Gilet Oficina

 

Gilet Oficina compta amb més de 100 anys de bagatge, que varen començar quan el 1908 José Gilet Capó va obrir un negoci de màquines d’escriure a la Costa de Sant Domingo. Destaca la visió empresarial que va tenir el seu fundador, que va recórrer els pobles de Mallorca per vendre un producte, la màquina d’escriure, que es va acabar fent indispensable a les oficines de tot el món durant bona part del segle XX. Va ser el representant a les Illes Balears de la llegendària màquina d’escriure Underwood.

El  1942 pren el relleu del negoci el seu fill Jaume. Anys més tard, el 1952, es trasllada l’establiment al carrer de Jaume II, on varen incorporar el mobiliari d’oficina. L’any 1960 canvien a la ubicació actual, des d’on s’inicia una expansió cap a altres municipis de Mallorca, Menorca i Eivissa, mantenint les dues línies de producte, les màquines i els mobles d’oficina.

Francisca Gilet, neta del fundador, i el seu fill Pepe García-Ruíz, actual gerent, regenten el negoci. Actualment, només es conserva el local de l’avinguda d’Alemanya, dedicat en exclusiva a la venda de mobiliari. El llegat dels Gilet preval, a més, en totes les persones que aprengueren mecanografia a l’acadèmia de la família durant els anys trenta, quaranta i cinquanta.