Gomex

Arrelat Patrimoni

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Gomex

 

Situat molt a prop del Mercat de l’Olivar, Gomex va obrir les portes l’any 1954 en mans dels germans Felip i Amador Arague Suau, i actualment hi és al capdavant Francisca Mesana, vídua d’Amador.

Francisca relata que, durant la postguerra, els dos germans se’n varen anar a l’Argentina amb els pares, on ja hi tenien familiars. Allà la família regentava una fàbrica de sabates i els anava molt bé en la producció i en l’exportació. Tot i això, ells volien tornar a Mallorca, per la qual cosa, en estabilitzar-se la situació a Espanya, varen tornar a l’illa a treballar en la seva pròpia tenda.

En aquells temps no hi havia fires i, per tant, se n’havien d’anar fins a Barcelona per visitar els proveïdors i tornar amb el material. En els inicis, venien de tot, des de juguetes i guants fins a recipients per als fems.

Ara, en canvi, s’han especialitzat en estovalles i estores. Així mateix són molt coneguts per les teles que venen, especialment per les de llengües mallorquines. Més de seixanta anys després, es manté viva la il·lusió que encengueren Felip i Amador.

Aquest establiment manté la fesomia singular i característica dels antics comerços. A  l’interior trobam dos grans taulells de venda a més d’un conjunt de calaixos de fusta per a l’emmagatzematge que es conserven gairebé intactes. Hi ha una gran varietat de teles, cortines i estores exposades tant a les prestatgeries com a les taules.