Gordiola

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Gordiola

 

L’establiment del carrer de la Victòria porta obert des del segle XIX, quan el 1879 Gabriel Gordiola Balaguer va obrir la botiga, a més de la fàbrica Sa Cristallera al carrer de la Indústria de Palma.

Han passat tres-cents anys d’ençà que mestre Gordiola, comerciant català de vidres, va obrir el primer forn al carrer del Temple. Des d’aquell moment, la família Gordiola va anar estenent el negoci amb nous obradors: Bernat Gordiola Manera va instal·lar un forn al carrer de Bover i el seu germà Gabriel n’obrí un altre al carrer de la Portella que va funcionar fins al 1969, any en que Daniel Aldeguer Gordiola, nebot de Gabriel, trasllada la fàbrica a la carretera d’Algaida, on es troba també el Museu del Vidre, inaugurat l’any 1977.

Daniel Aldeguer, vuitena generació de la família, conta com l’objectiu actual és recuperar la fabricació cent per cent artesanal, incorporar nous dissenys als models tradicionals i donar a conèixer en detall el procés de fabricació, una tècnica ancestral que empra bàsicament tres eines: la canya, les pinces i les tisores.