Imprenta Moderna

Històric Patrimoni

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Imprenta Moderna

 

La Imprenta Moderna va iniciar l’activitat l’any 1934 quan el llucmajorer Jaume Mut va decidir instal·lar-la a Campos. Uns anys després, al novembre de 1941, va tornar al seu poble i va instal·lar el negoci al carrer de Sa Fira, 10, de Llucmajor.

El 1944, la impremta va ser adquirida per Miquel Barceló Tomàs, quan Jaume va voler anar a ciutat. Miquel va conservar el nom i la ubicació del negoci fins avui des de fa ara 80 anys. El seu fill Miquel és al capdavant de la impremta.

A la impremta sempre s’ha treballat tipogràficament de forma artesanal, manualment, lletra a lletra. Ara, també mitjançant la tècnica d’òfset, que és un mètode d’impressió que consisteix a aplicar una tinta, generalment greixosa, sobre una planxa metàl·lica, composta generalment d’un aliatge d’alumini, i que constitueix un procés similar al de la litografia.

Antigament, es dedicava a editar una infinitat de coses, com bosses per a sabates, etiquetes, factures, cartes i sobres, programes per a cinemes o per a músics o els pregons del poble. Com a curiositat, s’ha de comentar la presència constant de la poetessa Maria Antònia Salvà, amb molt d’interès per les arts gràfiques.

El 1954, es va dur a terme una remodelació de l’establiment i encara es conserven el taulell i les prestatgeries. Així mateix, conserven màquines d’impremta antigues.

Actualment, continuen amb les seves tasques d’impressió de tot tipus de fullets, targetes i cartells, que compaginen amb la venda de papereria, llibreria, objectes de regal i altres petits serveis.

Foto ruta