Imprenta Nueva Balear

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Imprenta Nueva Balear

 

La Imprenta Nueva Balear és un negoci supervivent dels nous models comercials. Situat al costat d’uns grans magatzems, conserva la maquinària i les tècniques que l’empresa alemanya fundadora instaurà el 1913 aplicades a la fabricació de cartes. Fa més de 90 anys que es dedica a la impressió de tot tipus de treballs, des de cartelleria, targetes, llibres, etc.

El 1921, com a pagament d’uns deutes d’electricitat, el negoci va passar a mans de Jordi Aguiló, qui en canvià el nom pel de La Balear.

Entre el 1926 i el 1927 es va construir l’edifici on s’ubica actualment l’impremta, dissenyat per l’arquitecte Guillem Forteza, on es va traslladar la maquinària d’impressió. Actualment l’espai es divideix en dues parts, una per a l’atenció al públic i l’altra més gran on s’hi troba l’impremta pròpiament dita.

Cap als anys 40 es va constituir la societat Imprenta Nueva Balear de Aguiló  y Valentí, però a la dècada dels 50 Cayetano Aguiló, el pare de l’actual propietari, va acabar comprant la meitat del seu soci. Anys més tard, va traspassar el negoci a Robert Aguiló Bonnin.

Actualment, la quarta generació, els germans Robert i Betlem Aguiló Mora, mantenen a ple rendiment la maquinària original, i combinen diversos sistemes d’impressió com la litografia o la impressió digital amb altres tècniques de manipulació de paper per oferir un treball artesà de qualitat. Ara està especialitzada en targetes i complements de festes.