Imprenta Nueva Balear

Emblem脿tic

Contacta amb el comer莽 fletxa dreta contacta

Imprenta Nueva Balear

 

La Imprenta Nueva Balear 茅s un negoci supervivent dels nous models comercials. Situat al costat d’uns grans magatzems, conserva la maquin脿ria i les t猫cniques que l’empresa alemanya fundadora instaur脿 el 1913 aplicades a la fabricaci贸 de cartes. Fa m茅s de 90 anys que es dedica a la impressi贸 de tot tipus de treballs, des de cartelleria, targetes, llibres, etc.

El 1921, com a pagament d’uns deutes d’electricitat, el negoci va passar a mans de Jordi Aguil贸, qui en canvi脿 el nom pel de La Balear.

Entre el 1926 i el 1927 es va construir l鈥檈difici on s鈥檜bica actualment l鈥檌mpremta, dissenyat per l鈥檃rquitecte Guillem Forteza, on es va traslladar la maquin脿ria d鈥檌mpressi贸. Actualment l鈥檈spai es divideix en dues parts, una per a l鈥檃tenci贸 al p煤blic i l鈥檃ltra m茅s gran on s鈥檋i troba l鈥檌mpremta pr貌piament dita.

Cap als anys 40 es va constituir la societat Imprenta Nueva Balear de Aguil贸聽 y Valent铆, per貌 a la d猫cada dels 50 Cayetano Aguil贸, el pare de l鈥檃ctual propietari, va acabar comprant la meitat del seu soci. Anys m茅s tard, va traspassar el negoci a Robert Aguil贸 Bonnin.

Actualment, la quarta generaci贸, els germans Robert i Betlem Aguil贸 Mora, mantenen a ple rendiment la maquin脿ria original, i combinen diversos sistemes d鈥檌mpressi贸 com la litografia o la impressi贸 digital amb altres t猫cniques de manipulaci贸 de paper per oferir un treball artes脿 de qualitat. Ara est脿 especialitzada en targetes i complements de festes.