Joieria Carles

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Joieria Carles

 

La història d’aquest establiment comença l’any 1906, quan Bartomeu Carles Vives va obrir l’Argenteria, Rellotgeria i Òptica Carles al carrer de Santa Clara, on continuen actualment. De petit va fer feines relacionades sobretot amb la mar, però arran de treballar a la fàbrica de moneders de malla de plata va canviar d’ofici.

En Bartomeu va anar a Barcelona a adquirir coneixements de joieria i també algunes nocions de rellotgeria. A la seva botiga es feien adobs i encàrrecs de creació pròpia de joieria. També hi venien joies procedents de Barcelona i altres peces com canelobres, jocs de cafè, medalles, rellotges, etc.

Cal destacar que la primera dependenta de la botiga va ser Joana Llorens després de casar-se amb Bartomeu l’any 1913. Varen tenir un únic fill, Bartomeu Carles Llorens, que el 1935 va agafar el relleu del seu pare al capdavant del negoci familiar. Aquest es va casar amb na Joana Gorrias, que també es va incorporar a la joieria. Hem d’esmentar que en aquesta època va començar a treballar a la secció de rellotgeria en Joan Moll, conegut com en Joan es rellotger, qui va treballar a l’empresa fins a la seva mort l’any 1994.

La tercera generació de la família també es va integrar en el negoci. Les dues filles del matrimoni de Bartomeu i Joana es varen posar al capdavant de la tenda, mentre que el seu fill, també Bartomeu, va anar a estudiar joieria a Barcelona, a la fàbrica-taller de Can Druguet.

A dia d’avui formen part de l’empresa dos renéts del fundador de Can Carles, fills del matrimoni format per Bartomeu Carles i Sisca Coll: en Guiem Carles s’encarrega de l’òptica, i en Tolo de la part de joieria, argenteria i rellotgeria. Tot això fa que durant quatre generacions continuïn sent un dels referents a Ciutadella, a més d’oferir un bon servei de reparació i postvenda.

Foto ruta