Joieria Victòria

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Joieria Victòria

 

La Joieria Victòria va obrir les portes entre l’any 1941 i el 1943, i està especialitzada en la venda i la reparació de joies i rellotges.

Pep Aguiló, que es dedicava al comerç de metalls preciosos, va iniciar la història d’aquesta joieria. Son pare ja tenia un taller de joieria al carrer de l’Argenteria i ell va decidir establir-se al principi dels anys quaranta al carrer del Lledoner d’Alcúdia, on encara trobam en el dia d’avui la Joieria Victòria, situada en un edifici protegit del centre històric i envoltada de les característiques murades. La seva activitat també el va dur a visitar altres pobles, com ara Inca o Artà, i era conegut per tothom com en Pep d’Alcúdia. Més tard, va obrir una altra joieria al Port d’Alcúdia.

Les seves filles, Maria i Elionor, seguiren les seves passes, Maria regentant la joieria del Port d’Alcúdia i Elionor, la del centre del poble. Actualment continuen la tradició familiar, però malauradament la joieria del Port d’Alcúdia roman tancada.

Al principi dels anys 80, Elionor i José Sánchez, el seu home, obriren una nova joieria al Port d’Alcúdia, a l’avinguda de Pere Mas i Reus, enfocada als mesos d’estiu. Els fills d’Elionor s’han incorporat al negoci, i cadascun regenta un establiment: José Manuel el de l’avinguda de Pere Mas i Reus del Port, i Javier, la joieria del carrer Lledoner d’Alcúdia.

La Joieria Victòria és un comerç molt conegut per tots els alcudiencs, ja que és un dels negocis més tradicionals i amb història del municipi. Durant tots aquests anys, tres generacions de la família han donat servei al poble en diferents àmbits dins del gremi; han millorant any rere any; han après cada dia un poc més d’aquest ofici tan antic, i alhora han innovat amb les noves tecnologies.

Foto ruta