Jugueteria Can Pila

Arrelat Patrimoni

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Jugueteria Can Pila

 

El Nadal de 1965 Francisco Oliver Pila va començar l’activitat de la jugueteria. Ell i la seva dona hi varen ser al capdavant fins que després va passar a les seves filles. Actualment una d’elles, Magdalena, regenta el comerç. Comenta que la seva infantesa ha estat lligada a la botiga i que per Nadal, amb quatre o cinc anys, ja hi donava un cop de mà. Quan la seva mare es va jubilar va haver de fer una passa endavant, tot i tenir una altra feina. Amb els anys, el segon llinatge del pare, Pila, s’ha convertit en el malnom pel qual és coneguda tota la família a Felanitx.

Als anys 80 varen traslladar el negoci al local que ocupa actualment al carrer de sa Plaça, més integrat al centre de la vila i mantenint l’original com a magatzem. De fet, la família viu al pis de dalt de la botiga. La casa on s’ubica té 200 anys d’antiguitat i conserva elements arquitectònics originals.

Entrar a Can Pila és el somni de qualsevol infant, ja que es poden trobar juguetes de tots els tipus imaginables, tant clàssiques com modernes. Compten amb un estoc de 10.000 articles diferents repartits entre els cent metres quadrats de botiga, on no hi ha dos productes iguals.

Can Pila ha vist passar en aquest període de temps a diverses generacions d’al·lots. Aquells que hi anaven a comprar de petits amb els padrins, ara hi tornen amb els fills o nebots.

L’atenció personalitzada és la seva senya d’identitat, i tenen clients d’altres municipis com Llucmajor, Santanyí o Palma. Fidelitzen la clientela, ja que busquen la jugueta ideal per a cada nin. Can Pila és l’únic establiment exclusivament de juguetes del Migjorn i Llevant de Mallorca que no pertany a una cadena comercial, encara que formen part d’una cooperativa i la xarxa d’establiments jocsencatala.cat.

Foto ruta