La Balear

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

La Balear

 

La Balear és un forn i pastisseria amb més de seixanta anys d’història situat al carrer de sa Rovellada de Baix. És un comerç de tota la vida que destaca per l’elaboració artesana de tots els seus productes, i en especial la dels croissants, que comporten un procés d’elaboració exigent i minuciós. A més d’aquest producte, també tenen molta demanda entre els seus clients els flaons, la tortada d’ametla i els xuixos.

Gabriel Cardona Florit va fundar La Balear l’any 1955. Posteriorment, el 1967, va traspassar el negoci al pastisser Adelardo Pons Pons, pare de l’actual propietari, Bartolomé Pons, que n’ha agafat el relleu i ha continuat amb la tradició familiar. Amb tot, es pot dir que aquesta pastisseria ha passat per les mans de dues famílies i, en el cas de la família Pons Pons, ja està arribant a la tercera generació.

Com a curiositat cal destacar que avui dia encara conserven algunes màquines antigues en funcionament. Paral·lelament, les tècniques i els procediments de producció també mantenen el seu format tradicional.

Foto ruta