La Ceres

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

La Ceres

 

Oberta des de l’any 1898, La Ceres és una de les fleques més antigues de Maó. La seva ubicació particular, intramurs i amb la visió de la porta lateral de l’església de Santa Maria, converteix aquest comerç de tota la vida en un lloc singular de venda de pa artesà.

La Ceres ha estat una empresa familiar dedicada a l’elaboració de pa i pastissos amb matèries de primera qualitat i de manera artesanal. Avui dia encara elabora els productes amb l’ajuda d’una maquinària ja molt antiga però en bon estat. A part de la gran varietat de pans que produeix, el comerç destaca per l’elaboració d’un tipus de galetes salades úniques, similars a les galetes d’Inca.

Quant al relleu generacional, el negoci familiar, regentat inicialment per Antonio Ferrer Mercadal, posteriorment per José Ferrer i finalment per Carlos Ferrer Orfila, ha estat traspassat a Damià Pons Ortega, una quarta generació fora del vincle familiar. Damià manté el mateix esperit de sempre, elaborant pa de manera artesanal i mantenint l’estètica i la manera de funcionar original.

S’ha de destacar la façana, que manté els colors característics de l’estil anglès que impregna Maó i amb un rètol de tipografia corpòria.

Foto ruta