La Filadora

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

La Filadora

 

Va ser l’any 1918 quan Josep Puncernau va decidir obrir al carrer de Sant Miquel una botiga especialitzada en teles, uniformes i banderes. Anys més tard, la família Busquets i Soler se’n va fer càrrec i, posteriorment, va traslladar la tenda al carrer de Vilanova. Des de 2015 la propietària del negoci és Victoria Sánchez, antiga treballadora de La Filadora. La seva ubicació actual és al carrer Foners, molt a prop del centre i amb facilitat d’accés amb cotxe.

Mantenen els seus principis de treballar amb productes i materials de qualitat, de procedència nacional. Poder atendre els clients amb especial atenció i assessorament és la base principal de La Filadora.

Ara, com sempre, es dedica a la venda de tot tipus de teles i teixits; ha incorporat de nou confecció, carnaval i fantasia, llar, banderes i altres serveis com ara tapisseria, decoració o escuma al tall, i ha mantingut l’oferta de productes tradicionals com la tela de llengües mallorquina i les peces de ball de bot, per fomentar d’aquesta manera els productes locals.

Com a activitat singular, es dediquen a la confecció dels vestits de les processons de Setmana Santa de gairebé totes les confraries de l’illa, amb complements com els estendards.

Cal dir que el tipus de lletra del rètol i el logotip del negoci, on apareix la imatge d’una dona cosint, es conserven gairebé intactes d’ençà que es va obrir el comerç per primera vegada. A més, bona part del mobiliari de fusta es conserva del local original. De fet, la gran taula que hi ha just al centre del local té probablement una antiguitat de més de cent anys.