La Florida

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

La Florida

 

Als voltants de l’any 1870, Pere Cortès Aguiló, de Palma, se’n va anar a viure a Inca, on es va casar i va obrir una botiga dedicada a la venda de teixits i merceria amb el nom de Can Pere, al carrer Major de Sant Bartomeu, actual plaça d’Espanya. Com que tenia molta relació amb Filipines, d’on importaven productes, ben prest la gent li va posar l’apel·latiu Filipines.

Els fills de Pere Cortès, Jaume i Antoni, varen heretar el comerç, que va passar a les mans dels fills de Jaume, Joaquim i Pere, que separaren el negoci. Pere es va quedar els teixits, i Joaquim, la merceria al local veïnat, que va batejar amb el nom de La Florida i que va regentar juntament amb la seva esposa, Joana Maria Forteza. L’any 1988, es varen posar al capdavant del negoci els seus fills, Immaculada Concepció i Rafel Pau Cortès, que representen per tant la quarta generació.

La merceria és reconeguda a molts indrets de l’illa per la seva quantitat i varietat d’articles, que fan que sigui una de les més ben assortides de Mallorca.

El local té uns mostradors d’estil modernista i forma part d’un edifici construït a principi del segle xx. A l’interior manté la distribució minuciosa amb prestatgeries de fusta, i al soterrani destaca una habitació amb volta de canó.

És un establiment que preserva l’esperit d’una atenció personalitzada, familiar i enfocada en el client, que fa tan especial i distintiu el comerç detallista.

 

Foto ruta