La Industrial

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

La Industrial

 

La Industrial és una de les darreres tendes de juguetes tradicionals que queden a Palma. Tot i que l’establiment està obert des de l’any 1898, no va ser fins al 1929 que Ferran Aguiló va mudar de l’ofici d’argenter i va comprar la botiga del carrer del Pas d’en Quint, també dedicada llavors a la venda d’objectes personals i de regal. Actualment, la botiga està regentada per Concepció i Neus Aguiló, tercera generació familiar.

Als anys 50, amb l’arribada dels turistes, s’hi varen començar a vendre records i, a la dècada dels 60, Pau Aguiló, pare de les actuals propietàries, muntava una paradeta al passeig de Sagrera, esperant l’arribada dels primers vaixells de visitants.

Al llarg de la seva història, els aparadors de La Industrial han exposat gaiatos, petaques, ventalls i corones mortuòries, entre d’altres; però, amb el temps, el negoci s’ha especialitzat en juguetes tradicionals, jocs de taula i pepes clàssiques, com la Mariquita Pérez.

Els seus aparadors formen part de la fisonomia del barri on es troba, i han esdevingut un reclam especial al carrer, sobretot al Nadal, a més de formar part d’un conjunt de botigues tradicionals que es concentren allà mateix amb una estètica comuna. La Industrial té una façana oberta amb mostradors de vidre de banda a banda, on destaca el rètol amb lletres de neó. A l’interior, la tenda de juguetes conserva el mobiliari característic de les botigues dels anys 60, taulell de fusta i vidre, prestatgeries de fusta i vitrines que cobreixen les parets de l’establiment.