La Veneciana

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

La Veneciana

 

El solleric Miquel Arbona, padrí del l’actual propietari, va estudiar disseny tèxtil a Barcelona. En acabar els estudis, va tornar al seu poble natal per muntar-hi una fàbrica, que va tancar anys després víctima de la crisi del 1929. Arran d’aquest fet, Miquel es va instal·lar al carrer Ample de la Mercè de Palma, on va obrir el 1938 Tejidos Arbona.

Va iniciar contactes de feina amb els propietaris de La Veneciana i, anys més tard, el 1952, el seu fill Pedro Arbona va comprar i es va quedar aquest establiment unificant els dos negocis, però mantenint el nom de La Veneciana.

El 1953 es varen traslladar al carrer del Sindicat, com a tenda dedicada a la confecció, La Veneciana Boutique, però el 2014 la varen tancar per centrar-se únicament en la merceria.

Des del 1989 Pere Antoni Arbona, juntament amb la seva germana Xisca, tercera generació de la família, regenta el negoci dedicat a la merceria i la llenceria, des d’on ofereixen una àmplia gamma de productes i d’accessoris, tant a clients locals com a estrangers, que visiten la botiga atrets pel seu ampli assortiment. Com a curiositat, encara conserven la calculadora amb la qual feien totes les operacions.