Lafiore

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Lafiore

 

La família Tortella va obrir aquest establiment l’any 1964, i actualment és la segona generació qui dirigeix el negoci dedicat a l’artesania del vidre.

Situat a la carretera de Valldemossa, l’edifici de Lafiore ha patit poques modificacions, i disposa d’una part dedicada a l’exposició i una altra a la fàbrica de vidre. Tot i això, els darrers anys se n’ha canviat la distribució interior i el mobiliari per adaptar-lo al nou concepte de Lafiore Creative & Select Store, que ha fet que, a més de les peces de vidre bufat, la botiga inclogui objectes de qualitat i disseny actual elaborats a Mallorca, com ara teixits (teles de llengües), ceràmica, mobles, productes gurmet, etc. La façana també s’ha actualitzat amb la incorporació del nou logotip de l’empresa.

Lafiore té un dels pocs tallers de vidre bufat que encara hi ha oberts a l’illa i que conserven aquesta tradició. També tenen un estudi creatiu on es desenvolupen altres tècniques d’elaboració, com el fusing. En col·laboració amb dissenyadors i arquitectes, elaboren objectes de vidre i cristall artístic per a projectes decoratius arreu del món i, paral·lelament, creen productes amb dissenys tradicionals actualitzats, com ara les setrilleres mallorquines, botelles, copes, plats, gerros, canelobres i làmpades, entre d’altres.

La particularitat de la fàbrica és que es pot visitar i veure en directe com els mestres artesans elaboren una peça de vidre bufat, procedent de material 100 % reciclat.

Foto ruta