Llibreria Roca

Històric Patrimoni

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Llibreria Roca

 

La impremta Roca, Frau y Cía. va ser inaugurada el dia 2 de gener de 1913 pels socis Antoni Roca Creus i Bartolomé Frau Llinàs. Originalment, estava situada a la plaça Major, 17, actual plaça d’Espanya. Posteriorment, amb la reforma de la plaça el 1927, es traslladà a la seva ubicació actual, al carrer de la Parròquia, 2.

Aquesta impremta està vinculada a la història del poble, ja que entre els anys 1913 i 1915 imprimeix el setmanari Lluchmayor, que abans es feia a Palma. És a partir de 1916 quan el setmanari passa a anomenar-se Heraldo de Lluchmayor i es va continuar publicant fins al 1923. El setmanari es dedicava a contar les històries del poble, i hi sortien notícies, poesies de Maria Antònia Salvà i Ripoll i rondalles, entre d’altres.

Amb la mort d’Antoni Roca Creus el 1962, el negoci es remodela i s’abandona definitivament la funció d’impremta per convertir-se en llibreria, papereria i venda de diaris i revistes, tal com continua avui.

Després de quatre generacions de la família Roca al capdavant del negoci, des de 2016 el regenta Guillem Rexach, gendre d’Antoni Roca Salvà, un apassionat dels llibres.

A l’interior, que es conserva talment des de la reforma, s’hi poden trobar elements antics, com una ràdio o una màquina d’escriure, els dietaris exposats, algunes prestatgeries i la joia de l’establiment al soterrani, on es conserva la primera màquina d’impremta de 1913.

Foto ruta