Llibreria Sa Catòlica

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Llibreria Sa Catòlica

 

Fundada l’any 1943 pel mossèn Enrique Cardona, inicialment estava dedicada a l’especialitat de llibres catòlics, de pensament cristià, etc. En la dècada dels anys vuitanta, en va ser la gerent Catalina Serra Tur. Posteriorment, Carme Lloret i Santiago Llompart, de la Llibreria Catalana, s’hi van associar per gestionar-la.

L’any 1986 va patir un incendi i això no va ser obstacle perquè, a fi d’ evitar que tancàs definitivament aquesta llibreria emblemàtica, tres persones rellevants de la cultura a Menorca, Josep Miquel Vidal, Miquel Vanrell i Miquel Àngel Limón contactassin amb el doctor Fernando Rubió i Tudurí i li plantejassin la possibilitat de salvar el negoci, perquè no canviàs la seva naturalesa comercial. Conseqüentment, la Fundació Rubió i Tudurí va gestionar la llibreria fins a l’any 2017 sota la supervisió de Miquel Àngel Limón, en qualitat de responsable delegat.

Susana Quiñonero treballava a la llibreria, fet que va facilitar el relleu. Ara és ella qui regenta el negoci, amb el nom de Llibreria sa Catòlica.

La llibreria manté l’esperit i els valors culturals arrelats en aquest establiment, però alhora ha introduït els canvis necessaris per adaptar el comerç al món de les noves tecnologies. En aquest sentit, per satisfer els nous hàbits de consum de la clientela, Susana ha posat en marxa la venda mitjançant el comerç en línia, ha creat una pàgina web i té presència a les xarxes socials.

La llibreria és tot un referent de la cultura menorquina. Hi poden trobar totes les publicacions d’autores i autors menorquins i també d’altres amb obra publicada sobre temàtica menorquina en diferents llengües. Al llarg de l’any el comerç també organitza presentacions públiques de llibres al primer pis del local.

Actualment, la llibreria continua sent un referent a la ciutat de Maó i els seus aparadors sempre estan actualitzats amb les darreres novetats publicades. S’ha de destacar que la llibreria manté el mobiliari amb les prestatgeries i escales de llenya que s’empren per accedir als prestatges més alts.

Foto ruta