Macramé – Ferrer

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Macramé – Ferrer

 

L’any 1968, Rita Ferrer Suñer i una de les seves filles, Esperança Ferrer, varen decidir emprendre i muntar una de les primeres botigues de roba i complements existents a l’illa de Formentera, Confecciones Ferrer.

En aquesta tenda es venia de tot, des de roba per a home, dona i nen, fins a roba per a la llar, tovalloles, llençols, llanes i productes de merceria, entre d’altres.

Així mateix, totes dues amb caràcter emprenedor i arrelat a la tradició, decidiren apostar per la confecció de peces artesanals, com jerseis de llana d’ovella de l’illa i roba d’una gasa de cotó blanc, començant així la relació d’aquesta família lligada als orígens de la moda Adlib als anys 70.

L’any 1983 les coses havien canviat molt a Formentera i, gràcies a la presència del turisme i al creixement econòmic, varen muntar una segona botiga de Confecciones Ferrer, també al nucli de Sant Francesc Xavier. Desgraciadament, el 1996 un incendi va deixar aquest local totalment destrossat. Així i tot, Esperança Ferrer va treure forces i va tornar a aixecar el negoci. A més a més, l’any 1999 varen comprar un altre local comercial al mateix carrer del Pla del Rei, avui dia Modas Ferrer, obert tot l’any.

El 2006 fan la darrera reforma de Confecciones Ferrer per actualitzar l’interior amb un estil més adient a l’illa, motiu que aprofiten per canviar el nom de la tenda, Macramé. Regentada actualment per Anabel Costa, tercera generació de la família, continua amb la mateixa tradició que li varen deixar la seva güela i la seva mare. La moda Adlib i la confecció de peces de llana i cotó són un reclam per als turistes que visiten les botigues. A més, continuen amb la venda de roba, sabates i complements per a dona, home i nen.

Cada any llancen nous models de roba blanca i des de 2009 participen en la Passarel·la de Moda de Formentera amb els seus propis dissenys. Utilitzen les matèries primeres de sempre, la gasa de cotó i les puntes de coixí i continuen amb el mateix procés de rentatge i blanquejat de les peces. Anabel i la seva mare segueixen comprant els rams de llana i cotó, que es renten a mà i es tinten. Després ho duen a les dones de l’illa, que durant els mesos d’hivern treballen en la confecció dels jerseis, xals, ponxos, jaquetes, etc., que es venen principalment a l’estiu.

Com a curiositat es pot comentar que Esperança continua anant cada dia a les tendes per ajudar la seva filla, tal com va fer la seva mare fins als 90 anys, que teixia jerseis de llana asseguda en una cadira a fora de la botiga mentre veia el seu llegat continuar.

Les botigues de Macramé i Modes Ferrer formen part de la cultura i la identitat de Formentera. Des dels seus inicis han contribuït a donar un servei a l’illa i fomentar la moda i l’artesania local.

Foto ruta