Majorica

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Majorica

 

Majorica es va fundar l’any 1890 com a fàbrica productora de perles i altres tipus de bijuteria de la mà d’Eduard Heusch, alemany resident a Mallorca. El negoci neix inicialment amb la idea de crear una perla feta per l’home, elaborada a partir d’un procés artesanal heretat del vidre bufat, ja el nucli de cristall s’omplia de cera per igualar el pes de les perles naturals. Posteriorment, tot el procés de creació es va perfeccionar per aconseguir l’actual perla Majorica, reconeguda internacionalment.

La fàbrica a poc a poc va agafar embranzida, i va créixer a un ritme molt elevat amb exportacions internacionals, inclús als Estats Units. La botiga de Majorica, que s’instal·la al costat de la mateixa fàbrica, obre les portes amb l’arribada del turisme a Mallorca, a mitjans dels anys 60, per oferir al client el producte final de manera directa. Com a curiositat, comentar que durant la segona meitat del segle XX l’excursió turística amb més èxit de l’illa era la visita guiada al complex industrial i compra del producte, juntament amb les Coves del Drac a Porto Cristo. Encara que la venda estava molt enfocada al turisme, els mateixos manacorins i mallorquins en general també n’eren compradors habituals.

S’ha de destacar la gran vinculació entre la societat manacorina i Majorica, ja que va suposar l’accés de les dones del municipi al món laboral, conegudes com a perleres. A més de crear un gran nombre de llocs de treball, va néixer un sentiment de pertinença de la població cap al producte. És durant les dècades dels 80 i 90 quan la fàbrica i la botiga arriben a rebre més de mig milió de visitants. A més, es va traslladar la botiga i es va establir a 800 metres de la fàbrica, just a l’entrada de Manacor.

Majorica va pertànyer a la família Heusch durant tres generacions, fins que l’any 2004 la va comprar el grup SAGA, de capital francès, que va explotar la fabricació i la botiga fins l’any 2021 quan va ser adquirida per Gregoire Bontoux, actual propietari.

Foto ruta