Maria Janer Artesania

Arrelat

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Maria Janer Artesania

 

L’any 1990 Maria Janer va obrir les portes de l’actual botiga i taller. Encara que ja duia un temps d’ofici, no va ser fins l’any 2003 que va obtenir la Carta de mestra artesana. Posteriorment, va aconseguir el reconeixement de «Marca de Garantia Artesana» per a la seva botiga, el que permet la venda dels productes d’altres artesans de Menorca.

Una de les tasques més importants de Maria va ser pintar l’actual bandera de Sant Bartomeu l’any 2001. També va restaurar els capgrossos que surten per les festes patronals del mes d’agost, i el tapís de l’església de Santa Maria.

S’encarrega dels dissenys artesans de les avarques de la marca RIA de Ferreries. En primer lloc es fa el dibuix damunt de l’avarca mateixa, tenint en compte la moda de la  temporada següent, que es posa en comú amb els altres dissenyadors de l’empresa, i  entre tots trien els models que presentaran el proper any. Durant aquest temps ha il·lustrat avarques amb tot tipus de motius, com ara formatges, sobrassades, pernils, el cotxe abandonat de Santa Àgueda, el Pont d’en Gil, la partitura del Jaleo, etc.

Pel que fa als encàrrecs personalitzats, Maria Janer parla amb el client i capta la idea del que desitja. Posteriorment prepara uns croquis a llapis i deixa que aquest triï el que més li agradi. Finalment ho plasma a la tela o superfície que es vol decorar.

Foto ruta