Merceria Ca na Tonda

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Merceria Ca na Tonda

 

Els inicis de la Merceria Ca na Tonda es remunten a l’any 1940 quan na Magdalena Antich, sastressa de professió, va fundar la merceria que a dia d’avui ja fa més de vuitanta anys que té el portal obert. Na Magdalena era una dona emprenedora que es va quedar vídua als trenta anys amb un infant de cinc i es va haver de cercar la vida en els temps difícils de la postguerra. El seu únic fill Jaume Andreu va deixar l’escola als tretze anys per tal d’ajudar la seva mare a la tenda. No solament atenia els clients, sinó que també viatjava a Barcelona dues vegades cada any per comprar els articles i subministrar la merceria. Al començament es dedicaven a la venda d’articles de merceria, colònies, perfums i joguines.

L’any 1960 varen comprar el local actual realitzant una reforma per ampliar l’establiment. A partir de 1965 en Jaume i la seva dona Maria Nicolau se’n varen encarregar de dur el negoci. El matrimoni va ampliar la família i anys després el seu segon fill, Gori Andreu, va agafar el relleu i va continuar al capdavant de la merceria. A partir d’aquell moment el seu pare va desenvolupar un paper secundari ajudant-lo amb la seva experiència, els seus consells i donant un cop de mà a la comptabilitat l’empresa.

A dia d’avui, en Gori és l’actual propietari del negoci, que representa la tercera generació de la família Andreu al capdavant. El 2022 s’han dut a terme unes reformes de l’interior de la tenda, però sempre intentant tenir cura de l’essència que la caracteritza conservant l’antic mostrador. Actualment es dedica a la venda de roba interior, llenceria, fils, botons,… Cal dir que és una de les poques merceries de l’illa on encara folren els botons a mà i en disposen d’un gran assortiment.

Foto ruta