Merceria Duran

Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Merceria Duran

 

La primera referència coneguda de Merceria Duran data de 1941, tot i que Jaume Cañellas, fill de l’encara propietària Bàrbara Duran, sospita que podria ser anterior. El padrí dels germans Jaume i Andreu va muntar la merceria per a les seves tres filles, però va ser Bàrbara, la menor, qui va acabar encarregant-se de la tenda.

Actualment regenta el negoci Andreu Cañellas Duran, tot i que en són propietaris ell i tres germans més. En l’oferta de productes, hi trobam roba interior, pijames, articles de cotilleria i tota mena d’accessoris relacionats amb la merceria. Anys enrere, però, a Duran es vengueren fins i tot juguetes.

Avui dia, és una de les poques merceries tradicionals que es conserven al carrer que va des de la plaça de les Columnes fins a la de Pere Garau i, segons els seus responsables, aquest és un dels motius del seu bon funcionament. És un dels establiments més representatius del barri i també de tot el districte de Llevant, i és dipositari d’un model comercial de venda al detall i de proximitat.