Merceria Nadal

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Merceria Nadal

 

Miquel Nadal va obrir la merceria l’any 1924, quan va deixar la mar i el seu ofici de patró de vaixells. Des d’aleshores i fins fa uns anys, la merceria va pertànyer a la mateixa família, ja que quan es va retirar el fundador, la seva filla Catalina Nadal la va regentar durant un temps.

El 2013 es va posar al capdavant de l’establiment Lietina Binimelis, actual propietària. Clienta des feia molt de temps, quan es va adonar que la merceria tancava, va decidir fer-se càrrec del negoci i seguir oferint el mateix servei a les clientes habituals del barri; per això l’activitat i l’essència de la tenda no s’han vist modificades. Per aquest motiu el negoci ha tengut una gran acollida de la barriada de Santa Catalina, que, segons la propietària, li ha brindat molt de suport.

En agafar el negoci, Lietina Binimelis va fer algunes petites reformes a l’establiment però sempre mantenint la mateixa personalitat i estructura. Quan t’endinses a l’interior de la tenda sembla que el temps no hagi passat. El mobiliari, les parets, rajoles i emmagatzematge segueixen quasi intactes. A més, la merceria ocupa un edifici que reuneix els trets característics que identifiquen aquest primer raval de ciutat.