Moda Puigserver

Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Moda Puigserver

 

Maria Magdalena Puigserver, quarta generació de botiguers de la família, és l’actual propietària de Modas Puigserver, coneguda al poble com Can Ronquet. Actualment es dedica a la venda de roba d’home i dona, roba de llit i per a la llar.

La història comença cap a l’any 1908 quan els repadrins de Can Valé de na Maria Magdalena varen muntar un negoci davant el forn de Can Pere, en el qual ajudava la seva filla Margalida, padrina de Magdalena. Aquesta es va casar amb Miquel Puigserver de Can Ronquet, d’aquí el nom pel qual es coneix la botiga al poble.

En temps de la Guerra Civil varen comprar l’edifici on es troben actualment, al carrer d’Antoni Maura. Era una antiga ferreria que es va haver de tancar i posar a la venda, moment que aprofitaren els repadrins per comprar el negoci a la seva filla i al seu home per tal de que es poguessin guanyar la vida.

Al 1930 el matrimoni de Miquel i Margalida es trasllada al nou local per iniciar aquesta aventura. En aquests primers temps, a la tenda es venien tot tipus de productes: roba, calçat, coberteries, vaixelles, teixits, inclús menjar. Els pares de la propietària actual, Joan Puigserver i Maria Verger, varen continuar el negoci de la família i són qui li ensenyaren aquest ofici.

La construcció de l’edifici data de 1840 i l’establiment conserva elements de l’antiga ferreria. Al celler hi ha un torn, on ara venen la roba de llit.

Una nota curiosa és que el corral antigament formava part de l’antiga «Sa Torre», lloc on es feien balls i combats de boxa. Encara hi ha constància, a les portes de la cotxeria, de la taquilla per pagar l’entrada, així com de la pista de ball enrajolada de diferents colors.

Foto ruta