Novedades Meli

Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Novedades Meli

 

Novedades Meli és actualment un comerç dedicat a la venda de llanes, merceria i productes fets a mà, tals com brodats sobre tovalloles o bosses, entre d’altres. El negoci familiar, regentat actualment per la tercera generació, és conegut arreu de Maó com Ca na Meli i molt apreciat per les feines artesanals. Dins el barri és important com a establiment proper, ja que algunes persones hi acudeixen perquè els ajudin en les seves labors.

La fundadora de l’establiment, Amelia Orfila Seguí, àvia de l’actual titular, va iniciar l’activitat l’any 1950. Posteriorment, en va agafar el relleu Catalina Pons Orfila, segona generació i tia de Mercedes Parés, que des de 2005 ha agafat la direcció del negoci.

Encara que l’edifici on està situat el negoci no disposa d’elements protegits urbanísticament, cal destacar com a element singular el cartell exterior caracteritzat per tenir tipografia corpòria. Així mateix, disposa d’alguns elements del mobiliari antic, com per exemple una prestatgeria situada darrere del taulell, que ha experimentat alguns canvis amb els anys, inicialment disposava de vitrina, i avui dia ha estat substituïda per un estant més. Tanmateix, l’estructura i distribució de la botiga s’ha mantingut intacta.

Foto ruta