Núria Deyà joiera artesana

Arrelat

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Núria Deyà joiera artesana

 

Núria Deyà inicià la seva activitat l’any 2003, va obtenir la Carta d’Artesana atorgada pel Govern de les Illes Balears i, posteriorment, la cessió de l’ús de la Marca de Garantia Artesania de Menorca. L’any 2008, es traslladà a un nou local, on es troba actualment.

Núria Deyà dissenya i crea joies partint d’una idea inicial, les desenvolupa amb esbossos i proves fins que les passa a tres dimensions. Utilitza principalment metalls preciosos com la plata i l’or per elaborar les peces, així com pedres semiprecioses, titani, niobi o fusta, en funció de cada model concret o col·lecció.

Actualment, presideix l’Associació d’Empreses d’Artesania de Menorca (Arteme) i, com a part dels grups de joiers menorquins «Menorca Contemporània» i «Joia de Menorca», ha exposat en nombroses galeries i centres de cultura de les Illes Balears i de la Península. També ha participat en les biennals Fosquets d’Arts de Ferreries i a la Gran Migjornale aquests darrers anys, així com en algunes exposicions col·lectives a Londres i a Hong Kong. A més, una petita mostra de la seva feina va ser exposada a Long Beach Island (EUA).

Guardonada en diverses ocasions, Núria Deyà va obtenir dos premis a la primera i segona convocatòries del Premi d’Artesania de Menorca del Consell Insular amb les obres Simbiosi i Reflexes. Recentment, la seva joia arracades «motlle de pastisset» ha estat entre les deu peces seleccionades al Primer European Food Gift Challenge 2020, organitzat per l’IGCAT.

Foto ruta