Panadería Fiol

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Panadería Fiol

 

La Panadería Fiol està ubicada en un edifici de gran valor històric. Cal destacar-ne l’antiguitat, ja que data de 1652, fet que la converteix en un dels forns més antics de Palma, tot i que ha tingut diferents noms i ha estat en mans d’unes quantes famílies.

Quan Christian Aparicio era petit, hi havia més de quinze comerços al carrer de la Carnisseria. Sabateries, joieries i altres negocis, incloent-hi la primera xocolateria Can Joan de s’Aigo, compartien carrer amb un dels forns més antics de Palma, que va començar la seva activitat amb el nom de Forn d’en Garí o Forn d’en Gori. En aquell temps, dues senyores, de nom Gertúdia i Maria, elaboraven, segons ens conta, el millor pa moreno de la ciutat.

Als anys 80 el forn va passar a mans del pare de Christian Aparicio, actual propietari.

Encara que el forn de llenya continua presidint el local, el pare d’en Christian fou el darrer que hi va cuinar pa. Avui, el producte ve d’altres obradors de Mallorca, tot i que respecta algunes de les receptes originals, com la coca de crema, una de les especialitats de la casa.

A més, a part de pa i rebosteria, també s’hi venen productes en conserva i altres queviures, per la qual cosa manté l’estil de botiga tradicional d’un temps.