Papereria Adrover

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Papereria Adrover

 

La Papereria Adrover és un establiment emblemàtic al centre de Campos que suma més de nou dècades de servei als veïnats de la vila, oferint material escolar i d’oficina, llibres, juguetes, premsa i altres serveis relacionats amb la papereria.

L’any 1926, Miquel Adrover Vidal va instal·lar la primera llibreria i papereria del poble als baixos del Banc del Progrés Agrícola, on hi treballava de conserge. En aquell temps també hi venien comestibles. Poc després, Miquel contrau matrimoni amb Llucia Ginard Picornell, de Can Carol, que el 1932 se’n fa càrrec del negoci en quedar vídua.

L’any 1958, el seu fill Miquel Adrover Ginard va muntar la Impremta Adrover a la casa dels seus padrins al carrer d’Antelm Obrador, emprant pels seus treballs màquines artesanals d’impressió. Un any després, la papereria de sa mare es va traslladar també al mateix local, per combinar papereria i arts gràfiques. Miquel va gestionar el negoci amb la seva dona Maria Cirer.

Llucia Adrover Cirer agafa el relleu de la papereria l’any 1994 en jubilar-se els seus pares, i continua al front del negoci a dia d’avui. Com la seva padrina, és una altra dona emprenedora de la família que dirigeix la botiga, sempre amb l’ajuda del seu home, Llorenç Oliver.

La tercera generació d’Adrovers divideix l’any 2000 el negoci en impremta i papereria. Sebastià Pere Adrover Cirer instal·la i modernitza la impremta en un altre establiment i la seva germana Llucia queda a la papereria com a propietària.

Els fonaments de l’edifici són de pedra de Binissalem i la façana data de la primera dècada del segle XX. Tant l’entrada principal com l’aparador compten amb unes motllures singulars de pedra de Son Garau.

 

Foto ruta