Paraguas

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Paraguas

 

L’any 1910, Francisco Segura va obrir la primera fàbrica de paraigües de Mallorca. El producte es fabricava a la rebotiga i després es venia al local contigu, més petit que l’actual. Malgrat que la producció pròpia era exclusiva de paraigües, també s’hi oferien bastons (gaiatos) i ventalls, als quals més recentment es varen afegir guants, mantons, mantellines i pintes.

Al febrer de 1980 es varen tancar la fàbrica i el taller, i es va ampliar l’espai de venda. És en aquest moment quan el cartell de la botiga va perdre una part del seu nom i va conservar les lletres de Paraguas, que continuen a la façana. Al seu costat, la figura d’un paraigua tancat recorda la tradició gràfica dels negocis d’antany.

El 1968 es posa al capdavant del negoci Maribel Segura, neta del fundador. Actualment du la tenda la seva filla, Maribel Moyá, quarta generació de la família.

Aquest establiment té una clientela resident fidel pel producte diferenciat que ven. Tot i això, la seva situació immillorable al carrer de Jaume II i els articles típics que ofereix fan que rebi un nombre important de turistes que s’emporten un record del seu pas per la ciutat.