Pastisseria Can Pons

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Pastisseria Can Pons

 

La història de pastisseria Can Pons comença l’any 1931 amb la família Pons Mascaró, els membres de la qual, després de muntar un molí per moldre blat, varen iniciar l’ofici de forners elaborant pa al poble des Mercadal. El negoci va passar de pares a fills durant tres generacions fins a l’any 2000, quan Pedro Pons Florit i Esperança Pons Pons, que regentaven el negoci en aquells moments, varen cedir el forn a Tolo Pons Salord i Maria José Vinent Millán, actuals propietaris sense vincle amb la família fundadora, amb qui comparteixen llinatge.

Es tracta d’un obrador artesanal, tradicional i familiar, que es dedica a l’elaboració de pa i productes típics de Menorca i les Balears. Disposa de la carta de mestre artesà de pastisser, torroner i xocolater, a més del document de qualificació artesanal d’empresa artesana.

Una de les especialitats de Can Pons són les ensaïmades, mostra d’això és el premi obtingut al concurs de Millor Ensaïmada del món 2020, però també elaboren pa artesà, tota classe de pastes salades i dolces típiques menorquines, i pastisseria de tot tipus. Del 1994 al 1997, Tolo Pons va cursar els seus estudis a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, i ha estat reconegut amb diversos premis al Campionat d’Espanya, com la Medalla de Plata en decoració de pastissos i la Medalla de Bronze en peces artístiques de sucre.

Tolo i Maria José han continuat amb el negoci amb la mateixa estima i dedicació, amb una aposta clara pel producte fresc, artesà, amb matèries primeres de primera qualitat, de proximitat i respectuós amb el medi ambient. Segueixen amb les receptes més antigues i tradicionals que han recaptat tots aquests anys. Al mateix temps, sempre són a l’avantguarda tecnològica, i des de l’any 2010 Can Pons es dedica al comerç en línia venent els productes a través de la web per així poder-los fer arribar arreu d’Espanya. Aquesta iniciativa els va dur a aconseguir el Premi Joves Empresaris 2012 de Menorca.

L’edifici on està situat l’obrador data de 1896 i actualment és dels més antics des Mercadal. Conserven també el taulell on despatxaven, així com alguns estris i màquines antigues amb què elaboraven el pa, una de les quals està encara en ús.

Foto ruta