Pastisseria el Diamante

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Pastisseria el Diamante

 

Els orígens de la pastisseria El Diamante es remunten a l’any 1935 quan Eulàlia Román va obrir les portes d’una botiga de queviures al carrer de Josep Maria Quadrado i va comercialitzar com a producte estrella «Sa Felipa», un tipus de pastís de merenga típic de Ciutadella.

Allà hi venien productes d’alimentació bàsica com conserves o fins i tot pernil al tall, «encara hi ha clients que recorden aquella senyora amb un davantal blanc immaculat tallant el pernil», tal i com expressa la seva neta Leni Cánovas Anglada, propietària actual. A més a més, per Pasqua o Nadal s’elaboraven productes de rebosteria de manera casolana. Cal esmentar que n’Eulàlia portava pràcticament sola el negoci, amb l’ajuda puntual del seu marit que era sabater i els seus fills, Maria i Toni Anglada Roman.

Amb el pas dels anys l’assortiment de productes va créixer amb la incorporació de dolç i salat. A la dècada dels anys cinquanta del segle passat va entrar al negoci en Joan Cánovas, gendre de la propietària i més conegut com en Nito del Diamante, que es va fer càrrec de l’obrador, juntament amb la seva esposa Maria Anglada Roman que atenia els clients amb sa mare, n’Eulàlia. L’any 1961 es va comprar el primer forn i es va ampliar la zona de l’obrador.

La pastisseria va guanyar fama i clientela, i l’any 1974 es va adquirir l’edifici en el qual havien estat tota la vida de lloguer per fer una nova reforma. Es va donar així més espai a la zona d’atenció als clients i es varen millorar les instal·lacions de l’obrador per tal de poder ampliar l’oferta de l’establiment.

A la dècada dels anys vuitanta varen iniciar els serveis d’àpats o el subministrament de pastisseria a supermercats, seguint l’expansió del negoci. També es va afegir la brioxeria per diversificar la gamma de productes.

L’any 2016 Leni Cánovas Anglada i el seu germà varen separar el negoci familiar, i des de llavors El Diamante està ubicat exclusivament davall ses Voltes. Es va dur a terme una altra reforma per muntar una cafeteria i zona de degustació, també amb la idea de convertir l’establiment en un comerç 100 % accessible a tota la clientela.

A dia d’avui El Diamante ha obert noves vies de comercialització, com ara serveis d’àpats per a hotels d’interior o per al sector de la restauració. A més a més, continuen oferint dolços com merengues, felipes, braços de gitano, imperials, etc.

Foto ruta