Pastisseria Pomar

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Pastisseria Pomar

 

La Pastisseria Pomar va obrir les seves portes a l’any 1902 quan Francesc Pomar Aguiló juntament amb la seva dona, Francisca Pomar, muntaren un forn al centre del poble, al carrer de Plaça, indret on encara avui s’hi ubica una de les botigues i l’obrador principal.

Francesc Pomar va aprendre l’ofici a Barcelona, ciutat a la qual regentava una pastisseria amb un soci. Quan va tornar a Campos, va aplicar els coneixements apresos i va començar a vendre pa, ensaïmades, tortells i pastissos.

Anys després es va incorporar al negoci familiar el fill d’en Francesc, Joan Pomar Pomar, que pren el relleu amb l’ajut de la seva dona, Magdalena Mir Cladera, i de sa mare.

A la dècada dels 60 Francesc Pomar Mir es posa al capdavant del forn, iniciant-se així la tercera generació de forners Pomaret. Juntament amb la seva dona, Francisca Oliver Roig, agafen les regnes del negoci i el transformen en una de les pastisseries més conegudes i amb més anomenada de l’illa de Mallorca.

És llavors quan s’incorporen al negoci nous conceptes com dolç, salat, xocolata, ingredients selectes, receptes, etc., que Francesc aprèn en cursos, estudis i viatges amb l’objectiu d’avançar, innovar i reciclar-se. Són molt importants els coneixements que adquireix dels millors mestres pastissers del món. Al 1968 va muntar una escola de pastisseria a Campos, dirigida a alumnes de tota l’illa, que va funcionar durant 15 anys.

Actualment, els fills i nets d’en Francesc Pomar i de na Francisca Oliver, quarta i cinquena generació, són qui gestiona les botigues amb la mateixa il·lusió que els seus antecessors. Disposen de quatre establiments, tres a Campos i un a Palma, així com una botiga en línia. Estan adherits a la marca «Pa d’Aquí. Forn i Tradició», que distingeix els establiments amb obrador que elaboren les diferents tipologies de pans de les Illes Balears.

Des del forn de Can Pomaret d’un temps enrere fins a les pastisseries Pomar d’avui hi ha més de 120 anys de tradició, de passió per la feina, de visió de futur, de ganes d’ensenyar, d’innovació i de transmissió de coneixement.

 

Foto ruta