Quesada Decoracion

Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Quesada Decoracion

 

Joaquim Quesada i la seva dona Isabel Fuentes obriren l’establiment l’any 1890. En els seus inicis, els fundadors venien des d’Alacant durant algunes temporades a vendre estores per adornar els palaus de les famílies de l’alta societat mallorquina. Amb el temps, varen obrir un local permanent i s’expandiren obrint diferents tallers per dur a terme treballs relacionats amb la decoració.

Des del local del passeig del Born i el taller del carrer de Sant Feliu, on arribaren a treballar a prop de quaranta artesans, dissenyaven i fabricaven mobiliari i teles que, avui dia, encara són l’especialitat de la tenda. Isabel Quesada, que regenta actualment el negoci amb la seva germana Magdalena, explica que es dediquen a «vestir cases», posant la seva experiència al servei de la gent en tot allò relacionat amb la decoració i l’interiorisme. S’hi poden trobar tot tipus de teles, mobles, llums de diferents estils, estores i objectes de decoració com vaixelles, espelmes, quadres, coixins, etc.

La passió amb què Isabel parla dels arts and crafts i dels patrons de William Morris reflecteix el leitmotiv de la botiga. El quadern registrador que encara conserva recull en tinta blava totes i cadascuna de les peces que s’hi fabricaven antany, quan Quesada Tapicerías vestia llocs emblemàtics com l’Hotel Formentor o les estances del Palau March, a més d’altres possessions de Mallorca.

Cal remarcar el fet de dur més de cent vint-i-cinc anys en funcionament, i per tant, que és el negoci de tapisseria, decoració i complements més antic que queda a Palma. L’any 2015 es varen traslladar a la ubicació actual, al carrer de Montcades.