Sa Cooperativa de Porreres

Arrelat

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Sa Cooperativa de Porreres

 

Sa Cooperativa de Porreres es va fundar l’any 1957 i reuneix a gran part dels agricultors del municipi. Es dedica a la recol·lecció i comercialització de fruita i verdura que cultiven els seus membres, així com a l’assessorament en matèria administrativa i tècnica als agricultors que hi formen part. A la cooperativa s’hi pot trobar un ampli ventall de productes de Porreres i de Mallorca, així com articles de vímet i senalles, i és que aquesta entitat reivindica la importància del consum de productes locals i de temporada.

Als seus inicis, la cooperativa estava dirigida majoritàriament a la comercialització de l’albercoc sec, producte de gran rellevància entre els anys seixanta i vuitanta, ja que llavors aquesta fruita només es consumia deshidratada i s’exportava arreu del món. Va ser Joan Lliteres, president de la cooperativa a l’any 1959, qui va impulsar la comercialització per tota Europa i Amèrica de l’albercoc sec.

Actualment la cooperativa està gestionada per Esperança Mora, qui coneix molt bé l’entitat, ja que li ve de família perquè tant el seu padrí com son pare n’han estat socis.

Sa Cooperativa va ser una de les impulsores l’any 2013 de la fira de l’albercoc a Porreres, que des de llavors se celebra cada any.

Foto ruta