Sa Llibreria

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Sa Llibreria

 

Els inicis de Sa Llibreria es remunten a l’any 1960, quan Pere Allès i Xec Camps, dos bons amics, van decidir posar en marxa una petita llibreria anomenada Frape, nom que prové de Francesc i Pere, al carrer Fred, 14. En aquell moment només es venien llibres de caràcter religiós, llapis, gomes d’esborrar, llibretes i poca cosa més. Poc després arribarien els bolígrafs, que havien de carregar ells mateixos.

Cap a l’any 1967 Xec Camps va emprendre un altre negoci i va vendre la seva part a les germanes de Biniatrum, Maria i Margarita Febrer, que es van convertir en sòcies i dependentes alhora. Va ser durant aquest temps quan van començar a vendre les figuretes del Betlem de Nadal i les llanes, ja que ambdues eren expertes en punt de calça i assessoraven la clientela. Maria i Margarita van estar darrere el taulell fins a la seva jubilació.

L’any 1971, el negoci es va traslladar a l’actual ubicació amb el nom de Sa Llibreria. Es va ampliar la gamma de productes a la venda, com ara joguines i jocs, material d’oficina, llibres, premsa i revistes. Xisca Pons, dona de Pere Allès es va començar a implicar en el negoci mentre el seu marit treballava en un altre lloc.

El nou local va viure diverses ampliacions a mesura que els clients anaven reclamant més varietat de producte. Actualment continua sent l’única llibreria de Ferreries, i hi són al capdavant el seu fill Pere Allès Pons i la seva dona Marta Sánchez Colom.

Foto ruta