Sa Teulera

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Sa Teulera

 

Originàriament, Sa Teulera va començar la seva activitat l’any 1870 com a fàbrica de teules; d’això li ve el nom. Al principi, només es dedicava a la fabricació d’elements per a la construcció, com ara teules i rajoles.

El negoci va passar per les mans de diferents famílies fins que l’any 1970 se’n va fer càrrec la família Albertí. Actualment, Miquel Albertí i la seva dona, Esperança, estan al capdavant del taller i es dediquen a l’elaboració de peces de ceràmica tradicional mallorquina, especialment estris de cuina i tot tipus d’objectes de decoració.

S’ha d’assenyalar que les peces estan realitzades artesanalment amb un torn de roda antic, amb les seves pròpies mans de manera tradicional. Conserven l’esperit i la il·lusió de sempre. Actualment, utilitzen un forn de gasoil, ja que el forn de llenya original de la teulera no es pot utilitzar.

A l’exterior de l’edifici, tot d’una s’aprecia la gran xemeneia que caracteritza Sa Teulera. Quan entres a l’interior, et trasllades a una altra època, ja que la fàbrica conserva la teulada original, el forn de llenya antic i les columnes de pedra.

Actualment, Sa Teulera no té un horari fix d’obertura al públic; per això, recomanen telefonar abans d’anar-hi.

Foto ruta