Sintor

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Sintor

 

Sintor va ser fundat pels voltants de l’any 1956 pels cunyats Francisco Pons Sintes i Enrique Pons Orfila, al carrer de s’Arraval. Des d’un primer moment, el negoci va estar enfocat a la venda de ràdios, reparació de magnetos i elaboració de bobinats, ja que aleshores eren uns productes habituals a les llars. A partir de l’any 1962, varen començar a fabricar i vendre televisors en blanc i negre, ja que l’arribada i posterior generalització de la televisió en color no va tenir lloc fins ben entrats els anys setanta. L’èxit de la venda de televisors era tal que fins a l’any 1974 en varen fabricar unes 2.500 unitats.

L’any 1974 els dos socis varen continuar cadascun pel seu compte. Per una banda, Sintor es va traslladar a la seva ubicació actual, al carrer de Sant Esteve. Per altra banda, Enrique Pons Orfila va traslladar l’establiment Sime a la plaça de la Miranda, comerç que havia estat fundat uns anys abans.

Gabriel Pons Mercadal, segona generació i fill del fundador, va agafar el testimoni del negoci l’any 1993, i avui dia encara és al capdavant d’aquesta botiga de confiança. Els seus clients en destaquen l’assessorament i l’atenció personalitzada, així com un servei tècnic exemplar.

Com a element intangible rellevant cal destacar que va esdevenir el primer establiment de la ciutat a produir i comercialitzar televisors, fet que el va convertir en referència i confiança en la venda d’electrodomèstics i productes similars.

Actualment, encara es dediquen a la venda de televisors, tot i que adaptats als temps que corren, i han ampliat l’oferta a electrodomèstics de tota classe com rentadores, aspiradores, etc.

Foto ruta