Sombrerería Bonet

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Sombrerería Bonet

 

Ubicada al barri de la Marina d’Eivissa, la històrica Sombrerería Bonet data de l’any 1916. Joan Bonet, avi de l’actual propietària va entrar a fer feina d’ajudant a la capelleria en tornar de l’Argentina després de treballar com a comercial viatjant per tot el país.

Al poc temps, quan l’antic propietari es va jubilar, Joan li va comprar el negoci amb els sous que havia guanyat. Juntament amb la seva dona Maria Bonet Ferrer varen regentar l’establiment i viatjaven a la Península sovint per comprar teles, accessoris i capells, entre d’altres articles. A la mateixa botiga na Maria confeccionava capells i tocats per a les clientes, mentre en Joan es dedicava a planxar i adaptar els capells que compraven, com per exemple capells per a capellans, militars, pescadors, etc.

Amb el temps, Sombrerería Bonet va créixer i va ser més coneguda. A la mort de Joan Bonet, el seu fill Joan va deixar la feina de mestre per dedicar-se a la capelleria.

Als anys 90 s’incorpora al negoci la seva filla Virginia Boned, que decideix fer una reforma de tot l’edifici, però va conservar els armaris originals i la maquinària, respectant així la mateixa decoració que tenia l’establiment el 1916. Amb Virginia, la capelleria inicia una nova etapa. La seva implicació la porta a viatjar i visitar fàbriques de capells de diferents parts del món.

Segons l’actual propietària, el negoci ha aconseguit mantenir-se durant més de cent anys dins la família, amb alegria i molt esforç. Un dels fets que més valora és la clientela que avui en dia s’apropa a la tenda amb capells de l’època comprats en aquesta mateixa tenda i amb bons records de llavors.

 

Foto ruta