Sombrerería Casa Juliá

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Sombrerería Casa Juliá

 

El 1898 Francesc Julià va obrir una fàbrica de capells i una capelleria amb el nom de Casa Juliá al Sindicat, carrer que abans rebia el nom de sa Capelleria en referència a les nombroses tendes de capells que s’hi ubicaven. Avui, Casa Juliá és l’únic testimoni viu d’aquell temps a Palma.

Ja se’n troba una referència escrita l’any 1903, amb motiu de l’«Exposición Balear. Ferias y Fiestas de Palma», en la qual es varen concedir al seu fundador el diploma i la medalla de plata per la millor elaboració de capells.

La manca de materials durant la postguerra fou responsable del tancament de la fàbrica, situada al pis superior de la tenda. Tot i aquest fet, Francesc Julià va lluitar per mantenir oberta la capelleria i continuar oferint els capells de feltre. El 1992 varen recuperar el disseny i la fabricació dels autèntics capells mallorquins.

Cal destacar que l’establiment sempre ha estat regentat per la mateixa família, i ha anat passant de pares a fills sempre a la mateixa ubicació. Des de 2014 són al capdavant del negoci els germans Daniel i Silvia Estela, que representen la quarta generació de propietaris.

Actualment es dediquen principalment a la venda de capells i gorres, però també venen altres complements com paraigües, ventalls, guants, bufandes, bastons, etc. Han sabut combinar el disseny tradicional amb la moda actual, i ofereixen un producte de qualitat i diferenciat. La seva discreció, l’ampli coneixement del que venen i l’assessorament personalitzat l’han convertida en una capelleria de referència per a tots els mallorquins i també per a importants personalitats de tot el món, com escriptors, actors, polítics, etc.