Sucreria Artesana Mahonesa Can Vallés

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Sucreria Artesana Mahonesa Can Vallés

 

La família Vallès, originària de Vinaròs, va obrir la sucreria que du el seu nom l’any 1932. Malauradament, el fundador del negoci i la seva esposa varen morir a l’inici de la Guerra Civil, i el comerç va quedar tancat entre els anys 1936 i 1939. El seu fill, José Vallès, es va posar al capdavant del negoci un cop conclosa la guerra i va preservar l’elaboració dels seus productes tradicionals, derivats molts d’ells de la rebosteria menorquina, juntament amb l’elaboració d’altres productes, com ara la xocolata, els caramels i els dolços que repartia per petites botigues. A partir dels anys seixanta i amb l’arribada del turisme, Can Vallès va començar a introduir nous productes, com ara el tiramisú, el suflé, el pastís de mousse, entre d’altres, amb la finalitat d’adaptar-se als temps.

L’any 1982, Pascual Vallès, tercer propietari del negoci i net del fundador, es va fer càrrec de la pastisseria, fins a l’any 2005, any en què la va traspassar a Joan Alzina, un dels seus treballadors. Posteriorment, l’any 2020, Joan Febrer Martí en va agafar el relleu, fins al dia d’avui.

Com a element a destacar val a dir que en els anys seixanta la Sucreria Vallès va ser pionera en la incorporació de la nata natural als seus productes de rebosteria, ja que aleshores aquest producte no estava establert a Menorca. De fet, fins ben entrats els anys vuitanta, quan es va generalitzar la comercialització de la nata industrialitzada, utilitzaven nata natural importada directament de Barcelona.

Amb tot, la Sucreria Vallès segueix apostant per donar valor a l’elaboració artesana dels seus productes amb ingredients naturals de qualitat, tot actualitzant les fórmules tradicionals amb rigor científic, per adequar-les a un ús contemporani.

Foto ruta