Teixits Cardona

Històric Patrimoni

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Teixits Cardona

 

Teixits Cardona es dedica a la venda de teixits i confecció des de l’any 1926.

Durant els primers anys, l’amo Josep Cardona importava teixits catalans a Eivissa gràcies a contactes familiars. Abastia la zona rural de Santa Eulària, porta a porta, amb un ase i un carro. A més de donar servei als habitants d’Eivissa, amb l’arribada dels primers turistes i residents estrangers, l’activitat es va veure incrementada i varen arribar a cosir per a quasi totes les cases d’aquests primers visitants.

L’actual gerent va heretar el negoci del seu sogre. Tot i tenir 82 anys, Salvadora Ferrer continua al capdavant de la botiga juntament amb el seu fill, Fernando Cardona, tercera generació de Teixits Cardona.

L’edifici on s’ubica el comerç data de 1890, i està catalogat com a patrimonial per l’Ajuntament de Santa Eulària. Es tracta d’una construcció senzilla eivissenca que manté el paviment hidràulic. El local també conserva el mobiliari original, així com prestatgeries i taulells de fusta.

Durant dècades ha estat molt coneguda per la seva activitat de venda de confecció tèxtil i reparació de roba. Actualment, és encara un punt de trobada per als veïns del poble i els que tenen una segona residència a l’illa, que fan sempre la primera aturada a Teixits Cardona tot d’una que arriben a Eivissa.

 

Foto ruta