Tenda Cas Cotxer

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Tenda Cas Cotxer

 

Avui, a la cantonada de sempre encara hi troben la Tenda Cas Cotxer, establiment únic a sa Pobla, que ofereix una gran varietat de productes. En el tradicional establiment s’hi venen articles de punt i merceria, des d’una agulla, fils de cosir o brodar fins a un botó, passant per teles per a la confecció i altres complements.

Actualment regenta el negoci Martí Mestre Cantarellas, qui el 2005 va agafar el relleu dels seus pares, Toni Mestre Villalonga i Joana Cantarellas Mir. La Tenda de Cas Cotxer avui dia és en mans de la tercera generació d’una saga familiar que va arrelar a sa Pobla, procedent d’Alcúdia i descendent de Felanitx. El primer cotxer present a sa Pobla va ser Jaume Mestre Maura, devers el 1870, quan va arribar amb la seva família per treballar a les obres de dessecació de s’Albufera.

El padrí de l’actual propietari i fundador del negoci va ser Martí Mestre Crespí, net del primer cotxer. Aquest es va dedicar al comerç tèxtil, primer com a dependent de la coneguda tenda de San José, ja desapareguda, per després obrir el seu negoci al carrer de la Goleta el 1934. Anys més tard es va traslladar als baixos de l’edifici que avui ocupa el bar Ca sa Miss, a la plaça de la Constitució.

El 1939 va obrir definitivament l’establiment on es troben avui dia, a la cantonada entre la plaça de la Constitució i el carrer del Mercat. Varen ser uns anys difícils ja que coincidiren amb els temps de la Guerra Civil i la postguerra.

De la mà de la seva dona Leonor, el volum de negoci i de la clientela va créixer considerablement, ja que Cas Cotxer es va convertir en majorista del ram i distribuïa els seus articles sota el nom La Imperial als petits comerços de la localitat i altres establiments dels pobles de la comarca.

Cap al 1986 va ser quan Martí, propietari actual de la Tenda Cas Cotxer, va decidir continuar amb el negoci familiar juntament amb els seus pares, coincidint amb la mort del padrí. Actualment col·labora amb ell la seva filla Joana Maria, qui, després d’acabar els estudis de disseny de moda, regenta la tenda de roba i confecció de davant.

Es conserven la façana de l’edifici, l’estructura i alguns elements de l’interior de la tenda com els taulells i la caixa.

Foto ruta