Vidal Fotografia i Vídeo

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Vidal Fotografia i Vídeo

 

La història de Can Vidal comença amb Toni Vidal Mas, un jove electricista fill de pagesos especialment entusiasta de tot allò que fossin reptes innovadors i creatius. L’any 1919 comença a fer retrats a casa seva. De fet, el podem considerar el primer retratista de Campos i un dels pocs que a aquells moments hi havia a Mallorca. El 1923 dissenya i obre el seu propi estudi, construït específicament per treballar amb llum natural però també preparat per a potents focus elèctrics. En els mateixos anys es va casar amb na Maria Vadell Ginard, que el va ajudar en cos i ànima en aquesta aventura gairebé pionera a les Illes.

Uns anys més tard varen tenir una filla, na Francisca Vidal Vadell, que des de petita ja sabia que volia seguir la feina del seu pare. Es va casar amb Damià Prohens Garcías, que havia après també l’ofici amb el fotògraf de Palma Ernesto Guardia.

La tercera generació arribaria amb el seu fill, n’Antoni Prohens Vidal, que als 12 anys ja feia fotos dins l’estudi i ajudava a fer els reportatges als seus pares. L’any 1972 es va casar amb na Sebastiana Lladó Adrover, apassionada per l’estètica i l’art, i que va començar també a treballar a l’estudi. Poc després varen deixar el local del carrer Victòria on encara hi treballaven els seus pares principalment en postproducció, per obrir una nova botiga al carrer Plaça, molt més cèntrica. Aquí es viu l’època daurada de Can Vidal. Es passa definitivament del blanc i negre al color, es perfecciona i s’actualitza contínuament la tècnica, etc. Amplien l’equip de persones amb Guillem Mas, Magdalena Ballester i Antònia Puig, que arriben a ser com a nous membres de la família. I així, fins a l’era actual de la fotografia digital, amb les apassionants possibilitats que permet la simbiosi de les arrels conceptuals tradicionals amb les noves tecnologies, com per exemple la recuperació de fotografies quasi totalment esvaïdes o deteriorades o la imatge 3D, la filmació a intervals (time lapse), 360º, etc.

Compten amb un gran arxiu fotogràfic des dels inicis de l’activitat ja fa més de cent anys. Conserven un gran nombre de negatius, els primers en plaques de vidre, una valuosa documentació del costumari, moments i entorn social viscuts per les tres generacions.

Al moment actual Can Vidal segueix amb la gerència d’Antoni però amb la perspectiva no gaire llunyana de fer el següent canvi generacional, tot i que dels tres fills, Damià, Miquel i Xesca, que són la quarta generació d’aquesta nissaga, dos, a més d’haver respirat fotografia des del primer alè, han assolit les titulacions acadèmiques al més alt nivell i estan professionalment en actiu en el món de la fotografia i del cinema. Continuen també amb la il·lusió de seguir donant el mateix servei a la comunitat i als estimats i fidels clients.

 

 

 

 

Foto ruta