Vins Ripoll
La història de Vins Ripoll es remunta a l’any 1925 quan Jaume Ripoll, que era agricultor, va decidir començar a elaborar vi a un antic celler que va llogar al centre de Binissalem. Comprava el raïm i ell mateix elaborava el cupatge i distribuïa els vins a granel per tot el poble.
Anys més tard, Pau Ripoll va agafar el relleu per seguir amb el negoci familiar iniciat pel seu pare. Pau va ampliar el negoci, comprava el raïm a la Cooperativa de Felanitx, anomenada es Sindicat, ja que llavors era on es venia quasi tot el raïm de Mallorca, per elaborar i comercialitzar el seu propi vi a tota l’illa.
Actualment Jaume Ripoll, tercera generació de la família, està al capdavant del negoci. Compten amb dues bodegues: una pertany a la denominació Vi de la Terra Mallorca, on s’elabora vi de les seves pròpies vinyes, ubicades als afores de Binissalem, amb la línia de ses Roques. Han començat amb una producció reduïda però de molta qualitat, centrada en l’elaboració ecològica en la qual creuen fermament.
A l’altra bodega segueixen amb la distribució de vi a granel i vi embotellat d’altres regions vinícoles de la península.
La bodega està ubicada a un edifici catalogat del carrer de Pere Estruch, al centre històric de Binissalem, que fou declarat Bé d’Interès Cultural com a conjunt històric artístic. La construcció en pedra del seu edificis és un dels trets que caracteritzen el municipi.