Xoriguer

Emblemàtic

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Xoriguer

 

L’any 1945, Miguel Pons Justo va fundar les destil·leries Xoriguer en un local del port de Maó, on encara avui continua l’elaboració artesanal del gin en uns alambins que tenen més de 250 anys d’antiguitat. Aquest fet singular els ha fet mereixedors de la distinció d’indicació geogràfica «Gin de Mahón». Es tracta d’una empresa familiar que produeix més de mig milió d’ampolles de Xoriguer, que comercialitzen arreu d’Espanya i a d’altres països d’Europa i d’altres continents.

La visita a les destil·leries és un recurs turístic molt demanat durant els mesos d’abril a l’octubre, quan l’empresa obre les seves portes a visitants i turistes que poden gaudir d’una visita a les instal·lacions i conèixer com s’elabora el principal producte, el gin, així com altres licors, com el palo, la pomada, el licor d’herbes, la Flor de Vent i el Saffron Island. Aquests productes es poden comprar a la botiga situada a la mateixa destil·leria.

L’any 1936 va obrir la seva primera botiga al centre històric de la ciutat, concretament al carrer de Sant Jordi, encara que abans ja havia habilitat un petit local-magatzem que feia de botiga al Cós de Gràcia. Posteriorment, la botiga es va traslladar a la plaça del Carme, on continuen a dia d’avui.

A l’establiment s’hi pot trobar tot tipus de licors i en destaquen els elaborats directament per la destil·leria. Durant les festes nadalenques, s’hi afegeixen les paneres i els lots de regal, amb presència de productes típics elaborats a Menorca.

Actualment la tercera generació de la família és al capdavant del negoci i continua amb la tradició i els valors adquirits del seu avantpassat. L’empresa manté l’essència inicial, però s’ha adaptat a les noves tecnologies i al comerç electrònic ja que té una botiga en línia, un lloc web i presència a les xarxes socials.

 

Foto ruta