Xurreria Rosaleda

Arrelat Històric

Contacta amb el comerç fletxa dreta contacta

Xurreria Rosaleda

 

Cap als anys 40, Francesc Bonnín i Dolors Fàbrega fundaren Xurreria Rosaleda, on, juntament amb els seus fills, es dedicaven a la venda ambulant de bunyols, pomes confitades, fruits secs i, més endavant, xurros. Eren venedors habituals de la Fira del Ram i de les festes de Ciutadella. En temps de la Guerra Civil es varen traslladar a Barcelona amb el nom de Xurreria Imperial.

El 1966, ja varen muntar la Xurreria Rosaleda a la ubicació actual, a la costa de la Pols, dedicada a la venda de xurros, bunyols i altres productes típics de Mallorca, com els quartos i les ensaïmades, tots elaborats artesanalment. Anys més tard es va convertir en xocolateria, varen ampliar el local i varen servir xocolata, cafès, gelats, etc.

Actualment, Joan Ferrer, Antònia Gelabert, neta dels fundadors, i ara també el seu fill Xavier, la tercera i quarta generació respectivament al capdavant del negoci, continuen endolcint la clientela amb xocolata, quartos, ensaïmades i bones racions de xurros amb sucre que mantenen la recepta original dels seus avantpassats. La qualitat dels productes ha fet que s’hagi convertit en una de les xocolateries més reconegudes de Palma.